Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συνταγιές για ένα υπέροχο πρωτομαγιάτικο πικ νικ


Σε παλιότερο άρθρο είχαμε αναφερθεί σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που μπορείτε να κάνετε πικ νικ. Τώρα σας δίνουμε ιδέες για το πως θα φτιάξετε το καλάθι του πικ νικ μαζί σας.

Σας προτείνουμε τρεις τύπους πικ νικ, ανάλογα με το στιλ και την διάθεσή σας.

Το παραδοσιακό
Θα φτιάξετε μια πίτα και απαραιτήτως κεφτεδάκια. Αν βαριέστε να φτιάξετε την πίτα ψήστε μια πρασόπιτα που θα βρείτε στο Σούπερ Μάρκετ.

Για να μην ψάχνετε πολύ πάρτε ντολμαδάκια κονσέρβα προσθέστε ελαιόλαδο και φρέσκο λεμόνι – είναι από τα πιο αξιοπρεπή του σούπερμάρκετ και βράστε μερικά αυγά. Από κάποιο από τα κοντινά σας ντελί διαλέξτε κάποια τουρσιά και  ένα-δυο dip (πχ. Την μελιτζανοσαλάτα του Έργον ή του Μυλέλια και τον ταραμά με κομμάτια μπακαλιάρου του Έργον).

Μια καλή ιδέα είναι οι καπνιστές ελιές από τα Μυλέλια που είναι ιδιαίτερες και δεν έχουν λάδια. Φρέσκο ψωμί και παξιμάδια πρέπει να βρίσκονται απαραιτήτως στο καλάθι σας, μαζί με ένα παγωμένο μπουκάλι λευκό κρασί που ταιριάζει με αρκετούς από τους παραπάνω μεζέδες. 

Τυρί, αλλαντικά και κρασί
Εδώ δεν θέλει πολύ ψάξιμο. Απλά το ψωμί πρέπει να είναι εξαιρετικό και η επιλογή των τυριών σωστή. Προτιμήστε σκληρά τυριά που δεν λιώνουν και δεν αλλοιώνονται από τη ζέστη, όπως παλαιωμένη παρμεζάνα ή κρητική (ιδανικά παλαιωμένη) γραβιέρα ή σκληρό ανθότυρο. Από αλλαντικά πάρτε μια μυκονιάτικη λούζα ή ένα κερκυραϊκό νούμπουλο που δεν έχουν πολύ λίπος όπως και ένα σαλάμι αέρος Λευκάδος ή ένα σαλάμι του Στρεμένου. Βάλτε στο σάκο γυάλινα ποτήρια και πάρτε ένα γεμάτο κόκκινο κρασί (Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot ή Syrah).

Afternoon tea
Είναι μια καλή λύση   για πικ νικ με παιδιά. Ο απογευματινός ήλιος είναι πιο απαλός ενώ τα γλυκάκια τρελαίνουν τα πιτσιρίκια. Πάρτε μαζί χυμούς για τα μικρά και  θερμός με καφέ και ζεστό νερό και μερικά φακελάκια από το τσάι που προτιμάτε για τους υπόλοιπους. Θα φτιάξετε ή θα αγοράσετε ένα ωραίο κέικ (μπορείτε να έχετε ένα γλυκό και ένα αλμυρό) και φυσικά θα πάρετε μαζί και  μαντλέν, φινανσιέ και κουλουράκια,  μπισκότα,  βουτύρου, τα ιδανικά συνοδευτικά του τσαγιού. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε μια μηλόπιτα ή να φτιάξετε ένα σοκολατένιο κορμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: